Math Frustration

Cum să te pregăteşti pentru teză la matematică

 

Teza la matematică se dovedește stresantă pentru mulți elevi. Fiind o lucrare de evaluare mult mai complexă și formată din mai multe capitole, poate reprezenta un pas dificil pentru unii, iar rezultatele obținute sunt uneori nesatisfăcătoare. Cum poți să te pregătești în așa fel încât sa fii sigur că vei obține rezultatele dorite? În primul rând, trebuie să înțelegi că matematica se învață în timp, nu în câteva zile. Astfel, pentru a obține rezultatele dorite la teză, este important să înveți  la matematică din timp. În cele ce urmează, îți propun câțiva pași pentru pregătire, care te vor ajuta să obții rezultate maxime și fără niciun stres.

Înțelege teoria

Pentru a înțelege teoria, fii atent la ore și acolo unde nu înțelegi, îndrăznește să întrebi profesorul. Încearcă să pleci acasă cu materia înțeleasă. Pentru o mai bună înțelegere, rescrie notițele din caiet și observă  cum formulele și proprietățile  se aplică în exerciții. Este foarte important să înțelegi noțiunile teoretice la timp. Dacă vei rămâne cu multe întrebări, va fi dificil să mai recuperezi.

Fă-ți temele

Probabil consideri că e mult mai ușor să nu îți faci temele, având în vedere că profesorul nu le corectează, sau e mai comod să le copiezi în pauză de la colegi. Nu fi leneș! Dacă vrei să știi matematică și să obtii rezultate bune, trebuie să muncești. Atunci când faci temele, înțelegi mai bine teoria și aprofundezi materia. Asadar, fă-ți temele pentru fiecare oră, iar acolo unde nu știi, cere părerea unui coleg sau a profesorului.

Recapitulează

Jay B., directorul centrului educațional Signet Education din New York City, este de părere că elevii care doresc să obțină rezultate deosebite sunt dispu și să sacrifice timp și să depună efort în timpul semestrului, pentru a se asigura că învață într-un mod corespunzător, fără a se stresa în zilele premergătoare tezei.

Astfel, este indicat să îți planifici, cu cel putin doua săptămâni înainte, câteva zile pentru a recapitula la matematică. Împarte materia în mai multe lecții și studiază o lecție sau două pe zi. Repetă teoria și rezolvă câteva exerciții suplimentare. În cazul în care nu ai teme într-o zi, profită să recapitulezi la matematică. Nu lăsa totul pentru ultimele zile, întrucat atunci emoțiile vor crește, vei deveni  mai stresat și nu vei reuși să te mai concentrezi.

Iată trei pași practici si simpli de urmat care te vor ajuta să te pregătești într-un mod corespunzător pentru teză. Dacă  vei face câte putin în fiecare zi, vei constata că nu e chiar așa de mult de învățat. Urmând acești pași, pregătirea ta va fi lipsita de stres și vei obține cu siguranță rezultatele dorite!

 

Radu Ciordas
Ionel Galamba
Liliana Mihart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>